Casale Monferrato, Piemonte: 18de eeuws palazzo in het hart van het historische centrum te koop

 • 780.000€
23, Via Goffredo Mameli, Valentino, Casale Monferrato, Alessandria, Piëmont, 15033, Italië
Te koop via makelaar

Casale Monferrato, Piemonte: 18de eeuws palazzo in het hart van het historische centrum te koop

23, Via Goffredo Mameli, Valentino, Casale Monferrato, Alessandria, Piëmont, 15033, Italië
 • 780.000€

Beschrijving

Palazzo Barzizza, Barok ontmoet heden.

Een historisch gebouw uit de achttiende eeuw, met een zestiende-eeuws gedeelte in het hart van het historische centrum van Casale Monferrato.

Een prachtig gebeeldhouwde voordeur, houten architraven, antieke zuilen en bogen… deze elegante woning heeft het allemaal.

Het gebouw, gelegen in het historische centrum, bestaat uit zes delen die uitkijken op het eerste binnenplein:

1) op het gelijkvloers vinden we 2 grote te renoveren handelspanden (die opgedeeld kunnen worden in 3/4 zelfstandige panden) met “tongewelven” (in het verleden verhuurd voor de uitoefening van diverse activiteiten) met uitzicht op zowel de hoofdstraat Mameli als op de naburige via Natta.

Dit pand, met de mogelijkheid om meerdere projecten uit te voeren, zou zich qua grootte lenen voor gebruik als professionele studio’s, notariskantoren of mode-ateliers. Behoudens plaatsing van een rookkanaal is de grotere ruimte ook geschikt voor horeca.

2) Ook op de begane grond en reeds gerenoveerd zijn er twee garages (een met ingang in via Mameli en een grotere ruimte geschikt voor grote voertuigen, evenals fietsen en motorfietsen met ingang via Natta) de laatste uitgerust met een op afstand bedienbare opening .

3) Op de eerste nobele verdieping, zowel bereikbaar via de interne lift als via de grote trap, vinden we een ingang die ons verwelkomt met een antieke tromp-d’oeil die ons binnenleidt in een appartement met vijf grote kamers met mozaïeken, zeer hoge gewelven met fresco’s en antieke spiegels, evenals twee badkamers en een kast

4) Op de zolderverdieping, zowel bereikbaar via de interne lift als via een trap, komt men binnen via een lichte, onverwachte tuin met veranda waar de sierplanten, door de perfecte belichting, ons doen vergeten dat we ons in een stadscentrum bevinden.

Dit volledig gerenoveerde appartement met terracotta vloeren en balkenplafond bestaat uit een grote moderne en functionele keuken, een ruime, gezellige woonkamer met open haard, een studeerkamer, een woonkamer met ingang vanuit de tuin, 3 royale slaapkamers, 3 badkamers met decoraties, een wasruimte alsmede een recreatieruimte en verder een zeer lichte studeerkamer (met een daknok hoger dan 4,5 meter) met uitzicht op/toegang tot het heerlijke, zonnige en grote terras de groene long van dit penthouse van waaruit een weergaloos uitzicht is van de nabijgelegen kerk van San Paolo.

5) Het gerenoveerde deel op de eerste verdieping “verspringend” ten opzichte van de begane grond wordt gecompleteerd door een modern en functioneel appartement met balkon (bereikbaar via de oude trap) bestaande uit een woongedeelte boven de keuken, een gezellige zitkamer, een slaapkamer met tweepersoonsbed en een badkamer.

6) Nog steeds rond de omtrek van de eerste binnenplaats, is er een appartement op de eerste verdieping. Deze is te restaureren en bestaat uit twee kamers plus badkamer met uitzicht op Via Natta en de binnenplaats.

Rond de tweede binnenplaats:

1) Op de begane grond bevinden zich drie overdekte en gerenoveerde parkeerplaatsen en twee kamers.

2) Op de eerste verdieping “verspringend” ten opzichte van de nobele verdieping en met onafhankelijke toegang op de tweede binnenplaats, nog een te renoveren appartement bestaande uit inkomhal, keuken en twee/drie slaapkamers.

Het appartement kan worden gescheiden en autonoom worden gemaakt vanaf de eerste binnenplaats met toegang via Natta. In dit geval zou een kleine vrijstaande woning kunnen worden gecreëerd met een aangrenzende tuin in het historische centrum van de stad.

Daarbij zijn er ook nog oude en suggestieve kelders, die gebruikt zouden kunnen worden door de commerciële ruimten op de eerste verdieping.

 • stad Casale Monferrato
 • regio Piemonte

Details

Bijgewerkt op juli 14, 2023 op 3:06 pm
 • Prijs: 780.000€
 • Eigendom Grootte: 1550 m²
 • Eigendom type: B&B / Toerisme, Huis
 • Eigenschapstatus: Te koop via makelaar

Kenmerken

Contactgegevens

Zie listings
Advitalia (aankoopmakelaar)

Vraag naar meer informatie betreffende deze eigendom

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Stel hier je vraag:

  Compare listings

  Vergelijken
  Advitalia (aankoopmakelaar)
  • Advitalia (aankoopmakelaar)