Landgoed (3,7HA) met modern gerenoveerd landhuis op de noordgrens met Toscane

 • 492.300€
Via Montecroce, Croce, Manno, Corneto, Toano, Appennino Reggiano, Reggio nell'Emilia, Emilia-Romagna, Italië
 • B&B / Toerisme, Huis
 • Eigendom type
 • 270
 • 37000
 • Lot m²
Te koop via eigenaar

Landgoed (3,7HA) met modern gerenoveerd landhuis op de noordgrens met Toscane

Via Montecroce, Croce, Manno, Corneto, Toano, Appennino Reggiano, Reggio nell'Emilia, Emilia-Romagna, Italië
 • 492.300€

Beschrijving

Jouw eigen droom: een fantastische eigendom met hemelse zichten op de grens met Toscane…

Nadat Jan reeds een belangrijk deel van de wereld had afgezworven, vond hij zijn stukje paradijs op de top van Montecroce in Corneto di Toano, in het hart van de legendarische Parmezaanse kaasregio. 
Hier wilde hij zich definitief vestigen met zijn gezinnetje, zijn vrouw, honden, poes en paarden. 
Het fotogenieke karakter van de streek, in combinatie met de geboden mogelijkheden, hielden deze ex-globetrotter sindsdien al meer dan 10 jaar op deze specifieke plek!

De permanente residentie indachtig, begonnen zij een totale renovatie van het huis met het oog op een optimale beleving van de magnifieke panoramisch zichten over 270°, in gezelschap van andere natuurliefhebbers in wat hun B&B moest worden.

Helaas zijn de winters in de bergen en de lente-allergieën te zwaar voor zijn invalide vrouw en moeten zij hun droom achterlaten en het huis inruilen voor een meer zuidelijke locatie. Hierdoor komt dit uitzonderlijk landgoed terug in de verkoop.

Origineel was dit een boerderij in de typische natuursteen van Emilia Romagna, ongeveer 100 jaar oud. Op een later tijdstip werden de stallingen gesloopt en er kwam een tweede deel aangebouwd dat op zich al groot genoeg was om twee families te herbergen.
Bij het huis hoort inmiddels 3,6 ha land, waarvan ongeveer de helft achter het huis en de andere helft aan de overkant van de straat. Deze garanderen de volledig vrije zichten over ¾ van een cirkel rondom.

De voorbije jaren heeft het huis een revolutionaire transformatie ondergaan waardoor het nu een aangenaam, modern en comfortabel woonst geworden is. Speciale aandacht werd telkens besteed om de onderhoudskost in de toekomst te minimaliseren waardoor o.a. de verwarming in de winter geoptimaliseerd wordt door maximale instroom van zonnewarmte terwijl het huis in de zomer koel genoeg kan zijn om geen airconditioning nodig te hebben.

Het idee was om het appartement op de eerste verdieping en de ‘taverna’ op het gelijkvloers te reserveren voor B&B of vakantieverhuur terwijl de tweede verdieping voor privé gebruik zou zijn.

– Om te beginnen werd de fundering nagekeken en verstevigd, dit zowel ondergronds als door een ‘cordollo’. Dit laatste is een ‘kraag’ in gewapend beton die alle muren verbindt (van beide delen van het gebouw), net onder het dak. Hierdoor is het huis in orde met de meest veeleisende anti-seismische regelgeving.
– Beide daken werden compleet afgebroken en nadat de cordollo was gegoten werd een volledig nieuw dak gelegd met mooie houten balken en speciale Isotec warmte-isolatie panelen. Een zeer grote Velux venster (1.14m x 1.40m) geeft toegang tot het dak waar men zich via een wettelijk gecertifieerde levenslijn vastklikt voor eventuele werken.
– Het huis kreeg volledig rondom een 10-15cm dikke isolatielaag die, behalve voor een klein deel achteraan, een extra afwerkingslaag kreeg in abrikoos en koffieroom kleur.
Het deel dat nog niet definitief afgewerkt is, laat de mogelijkheid om eerst een fantastisch groot portico/terras aan te bouwen aan de noordzijde van het huis. Dit maakt het buiten vertoeven in de zomer nog aangenamer dan wat het nu al is. Het ansichtkaart gevoel met zicht op een middeleeuws kerkje wordt hierdoor nog vergroot.
Er werd resoluut gekozen voor het compleet wegwerken van alle mogelijke kabels tegen de muur (à la Italienne…) om zodoende het huis een unieke esthetische meerwaarde te geven.
– Alle deuren en vensters werden vervangen in mooie en onderhoudsvrije hoog geïsoleerde PVC ramen met een uitzicht van donker hout. De dubbele beglazing werd, afhankelijk van de nood, aangevuld met akoestische isolatie of anti-inbraaklaag. Overal werd heel specifieke aandacht besteed aan het vermijden van koudebruggen (de Italianen onbekend…) en optimalisering van de warmte-isolatie waardoor dit huis in een van de beste EPC-klasses valt.
De vensters van het appartement op de eerste verdieping werden vervangen door volwaardige vensterdeuren met toegang tot het balkon. Deze deuren zijn al voorzien om er een code-gerelateerd toegangssysteem op aan te sluiten zodat een aparte ingang voor bezoekers kan mits een sleutelcode. 
De vensterbanken en dorpels van beide delen van het gebouw werden alle vervangen door een speciaal geselecteerde Indische marmer die perfect past bij de omgevende kleuren van de ramen, muren en balkons.
De vensters op de zuidkant zijn tijdens de hoogzomer beschermd voor de inval van zonnestralen. Dit ofwel door de 400+ jaren oude eik of door het ver overhangend dak. Hierdoor worden de hoge airconditioning kosten uitgespaard terwijl in de frissere seizoenen een optimale inval van de zon het huis lekker verwarmt.
– De 9m lange balkons aan de voorkant van het huis werden extra verstevigd en verbreed tot 1.25m en er werd op de tweede verdieping een glazen balustrade geplaatst teneinde het optimale zicht te behouden. Op de eerste verdieping is alles voorzien om een gelijkaardige glazen wand te plaatsen waarbij de nieuwe eigenaar nog zal kunnen kiezen of het balkon een eigen toegang krijgt. Hierbij is een optie om een trap aan de voorkant te plaatsen, waarbij het huis een majestueus zicht zal krijgen of kan de trap aan de zijkant geplaatst worden teneinde een optimaal gebruik van de voortuin te voorzien. De koper kan beslissen welke keuze hij/zij prefereert.
De balkons werden belegd met een ‘Gaia Star’ natuursteen, wiens gouden glans perfect past bij de kleur van muren en vensters rondom.
Er werd telkens opnieuw speciale aandacht besteed om vanuit het huis of op het balkon zoveel mogelijk te kunnen genieten van de fantastische zichten die de omgeving hier in elk seizoen opnieuw biedt. 
Waarbij het wintervakantiegevoel met zonneschijn na sneeuw een extra Godsgeschenk is…
– Er werd gekozen voor een hoogrendementsketel van het Duitse topmerk Viessmann met elektronisch gestuurde centrale verwarmingsinstallatie met een systeem van vernieuwbare bronnen. De houtketel in combinatie met zonnepanelen zorgen voor een ecologisch vriendelijke verwarming van het sanitair water alsook voor de centrale verwarming. 
Er werd een apart gedeelte voorzien waar de ketel staat en waar een groot deel hout al binnen kan gestockeerd worden. In een ruimte ernaast staat de volledig geïsoleerde waterboiler van 1500 liter die door de zonnepanelen en door de verwarmingsketel wordt aangestuurd.
– Het huis werd reeds bijna volledig vernieuwd waarbij zowel elektriciteit als loodgieterij, vloeren e.d. werden vervangen. Er werd steeds speciale aandacht besteed aan de materiaalkeuze die zowel een natuurlijke aanblik geeft, modern en tijdloos oogt alsook makkelijk te onderhouden blijft.
Enkel de fitness ruimte en de taverna zijn nog verder te vernieuwen.

Met een totale oppervlakte aan leefruimten van meer dan 270m2, heeft het hoofdgebouw een veelvoud van grote kamers. Een ervan is een open duplex onder het dak met aansluitend een klein bureautje en mezzanine. Deze laatste is volledig bedraad voor multimedia producties en surround sound home cinema.

Op het gelijkvloers is een andere ruimte in gebruik als sauna/fitness room.

Er zijn drie volledig nieuwe badkamers en twee grote vernieuwde keukens waarvan die op de tweede verdieping in open plan met de living in L-vorm.
Daarenboven is er een enorme ‘taverna’ (ongeveer 7,5m x 10,5m) op het gelijkvloers met de achtertuin waarin zich een open haard met pizza oven bevindt. Deze ruimte kan gemakkelijk worden omgebouwd tot zwembad, wellness ruimte of aparte studio met buitenkeuken en eigen ingang, die trouwens ook al werd bedraad voor een code-gerelateerd toegangssysteem.Verder is er dus de aparte verwarmingskelder en boilerkamer alsook een enorm grote kruipzolder. Deze laatste heeft toegang vanuit de ‘duplex’ kamer en geeft meer dan 60m2 opslagruimte, weliswaar met beperkte hoogte.

Op deze zolder vindt men een onwijze hoeveelheid buizen teneinde de installatie van lifecam camera’s en huis/tuinverlichting te installeren. Deze voorzien ook om elke hoek van het huis te voorzien van muziek en video streaming en zo een impressionant multimedia power huis te creëren.
Alle kamers hebben spectaculaire zichten van de omgeving waarbij de verder gelegen bergtoppen flatterend afsteken tegen de pastelkleurige wolkenformaties, de glooiende hellingen en de wijdopen valleien. Deze geven de meest adembenemende panoramische zichten die in de omgeving te zien zijn. 
Elke ochtend en avond geniet je van het plaatselijk ‘wildlife’ waaronder groepjes herten. Met wat geluk zie je ook de everzwijnen, hazen of zelfs een vos over het domein struinen. We hebben onze ‘huisuil’ die elk jaar opnieuw zijn plekje opzoekt in de grote eiken voor en rond het huis en regelmatig zien we valken en buizerds cirkelen over het land en de vallei, biddend voor een prooi. Maar het meest onverwachte naast het geroffel van een driftige specht is het heerlijke liefdeslied van de nachtegaal op een zwoele zomeravond!

Wie nog nooit genoten heeft van een nacht vol dwaallichtjes, is hier absoluut aan het juiste adres…

Het huis heeft een afgesloten tuin die op dit ogenblik nog verder wordt aangelegd waarbij de natuurlijke glooiing van het land optimaal wordt benut. Een tapijt van bodembedekkers geeft zomerse golven van geel terwijl de vele rozenstruiken afwisselen met de forsythia, lavendel en andere bloemen. De vroege bloei van de amandelbomen wisselt af met o.a. de pruim, appel en perelaars die binnen de omheining allen proberen de aandacht weg te leiden van de grootste blikvanger: de meer dan 400jr oude eik aan de ingang van de tuin!
Er is parkeerruimte zat voor verschillende wagens binnen de omheining, maar tevens kunnen er nog verschillende auto’s parkeren aan de achterkant van het gebouw en is er een parkeerplaats voor drie grote wagens aan de overkant van de straat.

Hier ligt nog een tweede gebouw van meer dan 60m2 die op dit ogenblik in gebruik is als schuur/garage/stal en waar er zowel elektriciteit als warm en koud water aanwezig is. Dit gebouw is nog te renoveren in functie van wat men ermee aan wil.
Op dat stuk land bevinden zich twee grote gewapend betonnen plateaus vanwaar men tevens fantastische zichten heeft, o.a. op de beroemde tafelberg ‘Pietra di Bismantova’.
In totaal komt deze eigendom met ± 37,000m2 (3.7ha) privé terrein, meestal weideland maar ook een deel bebossing waardoor er mogelijkheid is om in eigen houtvoorraden te voorzien om het huis in de winter te verwarmen.

Hier oogst men ook zijn eigen appels, amandels, kersen, abrikozen, pruimen, walnoten en hazelnoten.
In een lang en ver verleden werden de zuidhellingen gebruikt als wijngaard voor de bekende Lambrusco wijn. Tot recent maakten ze deel uit van de weide en ‘paddock paradise’ voor de paarden maar het land kan eventueel gemakkelijk voor andere doeleinden gecultiveerd worden.
Deze eigendom is gelegen op het einde van het kleine gehucht genaamd naar de bergtop waar het gelegen is, ‘Montecroce’. Er is geen doorgaand verkeer aangezien de asfaltweg stopt net achter het huis waardoor er enkel de occasionele fietser, wandelaar, boer of verloren toerist voorbijkomt.

Hier ligt ook de grenslijn voor de gemeentelijke sneeuwruimer, wat aan het einde van zijn parcours voor onwaarschijnlijke hoeveelheden sneeuwpret zorgt.
Gelegen op een hoogte van 750m ligt deze bergtop regelmatig badend in de zon terwijl de lager gelegen valleien toegedekt liggen in een zee van wolken. Dit kleine microklimaat geeft dan ook een echt ‘hemels’ gevoel!
Montecroce is een deel van de gemeente Toano, waarvan het centrum zich op slechts enkele kilometers bevindt. Hier vindt men het gemeentehuis, alsook banken, een openlucht zwembad met spectaculaire zichten, voetbalplein, atletiek en tennis terreinen e.d.

Op slechts 8 km van het huis ligt Cavola di Toano met ook een levendig centrum met winkels, supermarktjes, restaurants en een wekelijkse markt. Behalve het Cavola Forum met polyvalente sportzaal, theater en vergaderzalen, gerund door een uitermate gastvrije ‘Pro Loco’ vrijwilligersvereniging is er ook de Cavola Airclub met eigen airstrip voor Delta vliegtuigen en volledige licentie voor helikopter landingen indien nodig!
Men bevindt zich niet verder dan 25km van het skigebied van Febbio, thuisland van de olympisch gouden medaillewinnaar Andrea Gazzotti, wat trouwens ook gedurende de zomer een aanrader is om te bezoeken. Maar ook de Pietra di Bismantova in Castelnovo Ne’ Monti is te bereiken op minder dan een half uurtje rijden. Deze tafelberg geeft adembenemende zichten over de Toscaans-Emiliaanse Appenijnen tot aan de wereldberoemde marmergroeven van Carrara. In geval van misstap van de bergbeklimmers alhier, vinden deze daarenboven het St. Anna Ziekenhuis klaar met haar eigen helipad.

De ganse omgeving is een speeltuin voor natuurfotografen, wandelaars, mountain bikers, skiërs, alpinisten, via ferrata mountaineering, … De vele wandelpaden en de pelgrimsroute (Sentiero Matilde) trekken vooral mensen te voet, te paard of met de mountain bike aan terwijl de kronkelende bergwegen een verleiding zijn voor motards en wielertoeristen die zich komen vergapen aan telkens weer veranderende bergzichten.

De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Bologna op 90km (1h 15min rijden) en Parma op 104km (1h 26min rijden) beiden met goedkope vluchten vanuit België, UK, Duitsland, Nederland, …

Enkele mooie city trips ontdekken Modena (50km), het culinaire Parma (75km) en Reggio Emilia (55km) als grootste namen, allen bereikbaar in ongeveer 1 tot 1,5 uurtje rijden.

Maar ook kleinere namen geven een interessante ontdekkingstocht zoals Carpi (62km) of Maranello (44km) beroemd om zijn Ferrari’s! Deze legendarische boliden steken je trouwens regelmatig voorbij op de heen- of terugreis… en kunnen net als hun grote concurrenten allen getest worden in hun thuishaven.

In ‘t kort, dit is een fantastisch landgoed dat recent gerenoveerd werd met liefde en topmateriaal om een heel ecologisch verantwoorde eigendom te bekomen.
Deze eigendom geeft een wereld aan mogelijkheden, van een uitzonderlijk grote thuis (twee families kunnen er comfortabel apart samenwonen) tot een agrotoerisme, camping/glamping of B&B.

De maat, locatie en structuur van het huis zijn met de aanpak van de verbouwing hier volledig op voorzien.

Contacteer de Belgische eigenaars Jan en mezelf, Anne Marie, wij kunnen jou helpen bij de nodige stappen in de realisatie van jouw eigen Italiaanse droom!
Verkoopprijs: 492.300 euro
Wij staan open om een huurkoopformule uit te werken.

Contactgegevens.
Naam eigenaar: AnneMarie Azijn
Email: amazijn@gmail.com
Tel: +393664885122
Adres: Via Montecroce 17, Corneto di Toano

 • adres Via Montecroce, 17
 • stad Toano
 • regio Emilia Romagna

Details

Bijgewerkt op maart 26, 2022 op 11:43 am
 • Prijs: 492.300€
 • Eigendom Grootte: 270 m²
 • Landoppervlakte: 37000 m²
 • Eigendom type: B&B / Toerisme, Huis
 • Eigenschapstatus: Te koop via eigenaar

Kenmerken

Contactgegevens

Zie listings
Huizenjacht Italië
 • Huizenjacht Italië

Vraag naar meer informatie betreffende deze eigendom

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Stel hier je vraag:

  Compare listings

  Vergelijken
  Huizenjacht Italië
  • Huizenjacht Italië