Vastgoedconsulenten en Aankoopmakelaars

ADVITALIA
Contactpersoon: Nicolas Dewulf
Aankoopmakelaar en onafhankelijk vastgoedconsulent in Italië.

Werkwijze: Als aankoopmakelaar behartigen wij enkel de belangen van de koper, dus niet zoals de klassieke Italiaanse makelaar die als tussenpersoon optreedt en dus door zowel koper als verkoper betaald wordt (de courtage bedraagt gemiddeld 3 à 4%)

Wanneer je als koper rechtstreeks contact legt met een Italiaanse makelaar (via een website, een formulier, berichtje …) dan ziet deze jou ook gelijk als zijn cliënt. Dus vanaf het ogenblik dat jij via een vastgoedportaal of de eigen website van de makelaar een vraag stelt of je inschrijft op een nieuwsbrief, maak jij deel uit van zijn/haar klantenbestand en zal deze makelaar jou een courtage vragen, zelfs indien je op een later moment een aankoopmakelaar wenst aan te stellen.

Het is dus van belang om van bij aanvang een duidelijke keuze te maken: wens jij als koper vertegenwoordigd te worden door een Nederlandstalig aankoopmakelaar die enkel jouw belangen behartigt, dan dienen alle contacten met de verkopende makelaar via Advitalia te gebeuren. Op deze manier is het voor iedere partij duidelijk door wie ze aangesteld zijn en betaald zullen worden.

Wij volgen jouw dossier op van A tot Z. Wij zoeken op basis van jullie wensenlijst en budget de volledige huizenmarkt af naar de meest geschikte woning (uiteraard mogen ook jullie zelf advertenties van huizen die jullie aanspreken aan ons bezorgen). Wij beleggen afspraken met eigenaars en makelaars, assisteren je (persoonlijk of virtueel) tijdens bezichtigingen, onderhandelen zodat je de laagst mogelijke koopprijs betaalt, stellen een juridisch correct bod / voorlopig koopcontract op, begeleiden of vertegenwoordigen je bij de notaris voor de definitieve koop …

Wij werken eenvoudigweg aan een uurloon van 50 euro en niet zoals de klassiek Italiaanse makelaar die een commissie van gemiddeld 3 à 4 % op de aankoopprijs vraagt aan zowel koper als verkoper.

Wel rekenen we bij aankoop een vergoeding van 10% (met een minimum van 1% van de koopprijs en ondergrens van 1000 euro) op het prijsverschil tussen de vraagprijs en het uiteindelijke bedrag waarvoor de woning wordt gekocht. Stel dat de vraagprijs 275.000 euro is en de aankoopprijs bedraagt 240.000 euro (35.000 euro minder) dan rekenen we 3.500 euro als commissie in plaats van de 7.200 euro die een Italiaanse makelaar zou ontvangen hebben van de koper.

Werkgebied: geheel Italië

GSM: +39-380/4728385
E-mail: info@advitalia.be
Website: http://www.advitalia.be
P.IVA: 02392280067
REA: PS- 277328


ALBA TOSCANA IMMOBILIARE
Contactpersoon: Kris Mahieu
Bemiddeling en begeleiding bij het volledige aankooptraject van je droomhuis in Italië. Opmaak van schriftelijk bod, voorlopige koopovereenkomst en definitief contract, contact met andere professionele dienstverleners mbt vergunningen, verbouwingen, toeristische activiteiten.

Werkgebied: geheel Italië

Vicolo Cieco 2, 58023 Giuncarico
Tel: +39-392-2580259
GSM: +39-392-2580259
E-mail: info@alba-toscana.com
Website: http://www.alba-toscana.com
P.IVA: 01438700534


EASITALIA
Contactpersoon: Carolina Ramacciotti
Begeleiding van het hele traject, advies, telefonische en schriftelijk contact met verkoper/notaris/geometra e a., beëdigde vertaling van stukken, vertegenwoordiging bij akte, tolkdiensten

Nassau Dillenburgstraat 20, Den Haag, Nederland
Tel NL: +31 6 2229 1616
Tel IT: +39 329 1908 100
E-mail: carolina.ramacciotti@gmail.com
Website: http://www.easitalia.com
BTW: 1180.17.676.B.01


GREAT ESTATE IMMOBILIARE
Contactpersoon: Suzanne van Ravenstein
Een huis in Italie. De droom van velen. Maar u bent de droom voorbij en daadwerkelijk op zoek. En dan natuurlijk ook nog naar dat droomhuis op een top locatie met een terras op het zuiden. Het liefst tussen de wijnstokken van de Brunello.
Om dat droomhuis te vinden kunt u natuurlijk ieder jaar op vakantie gaan naar Italie. En ieder jaar een andere streek bezoeken op zoek naar dat ene huis. Misschien is het handiger om daarbij professionele hulp te zoeken. Mensen die de streek kennen en deskundig zijn op het gebied van onroerend goed in Italie. En al een track record hebben op het gebied van bemiddeling bij aankoop en verkoop van onroerend goed in Italie. Want bij de koop van een huis in het buitenland komt toch veel kijken waar u in eerste instantie misschien niet aan denkt. Dan heb je dus eigenlijk een specialist nodig. En Suzanne van Ravenstein is er een. Ze woont en werkt al 15 jaar in Italie. Spreekt Italiaans als een Italiaanse. Maar Nederlands is haar moedertaal. Sinds 2006 werkt ze als bevoegd onroerend goed bemiddelaar. Ze is gespecialiseerd in de bemiddeling van villa’s, landhuizen en appartementen in toeristische gebieden in heel Italie. Ze werkt samen met een enthousiast en ambitieus team met veel ervaring. Daarin zitten ook deskundigen op financieel, fiscaal en juridisch gebied. Daarnaast kunt u een op maat gemaakte service verwachten, professioneel maar wel persoonlijk en klantgericht.

Werkgebied: geheel Italië

Via Ortana 50, 05028 Penna In Teverina
Tel +393477683661
E-mail: suzannevanravenstein@gmail.com
Website: http://www.greatestate.it
P.IVA: 01425370556


HUIS IN ZUID-ITALIE
Contactpersoon: Hans Smit
Huis In Zuid Italië is een professionele bemiddelaar voor de realisatie van betaalbare, nieuwe huizen in de heuvels rondom de stad Ostuni in de Zuid-Italiaanse regio Puglia. Dit lieflijk glooiend, groene gebied kenmerkt zich door de olijfboomplantages en de vaak mooie vergezichten op de omgeving met de witte stad Ostuni en de azuurblauwe zee. De streek is vanuit Nederland goed bereikbaar met rechtstreekse vluchten naar de luchthavens van Bari en Brindisi, beiden op minder dan 1 uur rijden. Het in Nederland vaak minder bekende gebied is sterk in opkomst bij tweede huis bezitters uit het buitenland.
Graag helpen wij potentiele kopers op de Nederlandstalige markt die in dit gebied een betaalbare villa willen realiseren.. Wij ondersteunen u hierbij tijdens het hele proces van het vinden van de juiste kavel tot en met de oplevering van het huis en het eventuele beheer daarvan..
Door de opkomst van de regio en ons kostentechnisch gunstige aanbod is het op dit moment erg aantrekkelijk te investeren in onroerend goed in deze streek.
Wij werken samen met een gerenommeerde Italiaanse architect en een degelijke bouwondernemer uit de streek die hebben bewezen villa’s te kunnen realiseren, met een hoge kwaliteit en een uitstekend afwerkingsniveau.
Via ons lokale netwerk kunnen wij u in contact brengen met landeigenaren die ruime, betaalbare percelen met bouwgrond aanbieden.
Verder beschikken wij over de juridische kennis en ervaring van een Italiaans-Nederlandse jurist.
Als u de streek beter wilt leren kennen brengen wij u ook graag in contact met Italianen die in deze regio wonen en u graag wegwijs maken in deze streek.
Onze dienstverlening kenmerkt zich door betrouwbaarheid en transparantie

Werkgebied: Puglia

Nassaulaan 18, 3818 GM Amersfoort
Tel +31 622517528
E-mail: info@huisinzuiditalie.com
Website: http://www.huisinzuiditalie.com

BTW: NL112258335B01


LA DOLCE CASA BV
Contactpersoon: Frits Hemerik en Antonella Ghiani
Op zoek naar een huis in Italië? Onzeker hoe dit aan te pakken? De rol van La Dolce Casa is namens potentiële kopers van een huis in Italië op te treden als bemiddelaars.

Daarmee alle zekerheid geven en ervoor te zorgen dat het hele proces positief verloopt. Het vertrekpunt daarbij vormt de formulering van uw eigen woonwensen, deze samen met u de juiste en realistische vorm te geven. Waarna door ons in de breedte van de markt het meest geschikte huis gezocht gaat worden. Er wordt niet geput uit een eigen portefeuille, sterker nog uw droomhuis kunt u samen met de specialisten van La Dolce Casa heel eenvoudig vanuit uw stoel thuis uitkiezen.

Daarvoor hoeft u dus niet steeds naar Italië te reizen! Hoe aangenaam ook op zichzelf. U legt ons uit wat u wilt en wij dragen zorg voor het hele zoekproces. Na uiteindelijk een goed georganiseerde doelgerichte bezichtiging ter plekke waarin u definitief kunt beslissen, zorgen wij voor een zeer zorgvuldig aankoopproces, waarin alle bouwkundige-, kadastrale-, en eigendomsaspecten aan de orde komen. Met het passeren van de acte bij de notaris als afsluiting! Super efficiënt, super snel en heel persoonlijk.

En het kost u niets meer dan u bij een makelaar zou uitgeven. Wilt u een hypotheek in Italië? Ook daarvoor kunnen wij zorgen. Plannen om te emigreren? Bijvoorbeeld om een B&B op te zetten? Wij staan u met alles bij.

Werkgebied: Alle behalve Sardinie, Sicilie, Calabria

Hoge Park 29, 2923VN Krimpen aan den IJssel
Tel: 0031(0)653839968
E-mail: frits@la-dolce-casa.nl
Website: http://www.la-dolce-casa.nl
KVK: 70300909


MARIEKE BOOT CONSULTANCY
Contactpersoon: Marieke Boot
Aankoop begeleiding, begeleiden aanvragen vergunningen, begeleiding restauratie. Zie de website voor meer info.

Werkgebied: Heel Italië

Località Pantana 80, 61045 Pergola PU
Tel: 0039 331 5992913
GSM: 0031 6 22227775
E-mail: info@mariekeboot.nl
Website: www.mariekeboot.nl
BTW: 02735500411


 

TUSCANY BEAUTIFUL
Contactpersoon: Catia Pardini (Engels / Italiaans)
Ondersteuning bij het vinden van Toscaans vastgoed in samenwerking met lokale makelaars, begeleiding aankoopproces en verbouwingen (hulp bij het vinden van een architect, geometra, technische diensten, supervisie en kwaliteitscontrole). Persoonlijke reisbegeleiding.

Werkgebied: Toscane

Via del Moro 8/A, 55061 S.Leonardo (Lu)
GSM: +39 339 1291779
E-mail: info@tuscanybeautiful.com
Website: http://www.tuscanybeautiful.com
P.IVA: 01438700534


 

VAN ASTGOED BV
Contactpersoon: Erik de Jong
Aankoop begeleiding bij aankoop onroerend goed, bouw en nieuwbouw begeleiding, overname en ontwikkeling agriturismo.

Werkgebied: Geheel Italie

Manega 6a, 6662 wc. Elst
GSM: +31 0653324296
E-mail: info@vanastgoed.nl
Website: http://www.vanastgoed.nl
BTW: 68275463


Wil je zelf als Nederlandstalige/Engelstalige dienstverlener in Italië adverteren op deze website?
Klik dan hier om je in te schrijven.

 

 

 

Gratis eerste advies

Stel je Italië-vraag en onze consulenten / aankoopmakelaars helpen je gratis op weg met een eerste algemeen advies.
Klik HIER

Huizenjacht – Extra diensten

Huizenjacht Italië biedt jou in samenwerking met Advitalia een aantal Nederlandstalige diensten aan die het kopen in Italië vereenvoudigen.
Klik HIER

Adverteer als Nederlandstalig agentschap

Voordelige advertentiepakketten op Huizenjacht Italië voor Nederlandstalige agentschappen.
Klik HIER

Iscrivetevi come agenzia immobiliare

Vuoi raggiungere gli acquirenti olandesi e belgi interessati a comprare in Italia? Huizenjacht Italië accoglie le proposte immobiliari e li traduce in olandese!
Clicca QUI

Compare listings

Vergelijken