Umbria: Gigantisch, Middeleeuws palazzo op de piazza van Montefalco te koop

 • 2.000.000€
Montefalco, Perugia, Umbrië, 06036, Italië
Te koop via makelaar

Umbria: Gigantisch, Middeleeuws palazzo op de piazza van Montefalco te koop

Montefalco, Perugia, Umbrië, 06036, Italië
 • 2.000.000€

Beschrijving

Het gebouw vernoemd naar Bernardino De Cuppis, tegenwoordig Camilli, vertegenwoordigt het hart en prestige van Montefalco. Het is eregistreerd als gebouw met opmerkelijke historisch-artistieke waarde in Umbrië, de eerste documenten over deze palazzo dateren uit 1456.

Zijn positie op de Piazza van de gemeente, zijn majestueusiteit en zijn geschiedenis zorgen ervoor dat dit één van de meest gefotografeerde plekken in Umbrië is. Het panorama dat het biedt vanaf het terras en vanaf de uitkijktoren, een van de mooiste en grenzeloze ooit, dankzij de ongeëvenaarde hoogte in het dorp.

BESCHRIJVING VAN HET GOED
De woning bestaat uit een halfondergrondse verdieping, de begane grond, de eerste verdieping en de tweede verdieping. Op de derde verdieping bevindt zich een grote zolder met een terras van 60 m2 en een panoramisch torentje voor een totale oppervlakte van 1.474 m2.

*Begane grond
De ingang van het gebouw bevindt zich op het centrale plein van Montefalco, tegenover het Palazzo del Comune.

De zestiende-eeuwse inkomhal en het trappenhuis tonen meteen het nobele kaliber van het hele gebouw, met als hoogtepunt een ruimte die verlicht wordt door de hoge zeilen die een groot dakraam met gekleurd glas omsluiten.

Bij het betreden van het gelijkvloers vinden we aan de linkerkant kamers die momenteel in gebruik zijn als magazijnen, met twee prachtige spitsbogen, een studeerkamer en een badkamer. Rechts een tweede studeerkamer. Verderop bevinden zich 4 magazijnen en twee kamers die als keukens worden gebruikt.

*De eerste verdieping
De grote ontvangsthal – ongeveer 60 meter lang – is volledig bedekt met schilderijen toegeschreven aan Giovanni Monotti die samenwerkte met F. Giani aan de decoraties van Villa Borghese. Het plafond is van het gekartelde type met een groot centraal canvas dat onlangs werd gerestaureerd en vier rijkelijk versierde schuine plafonds.

Het volledige restauratieproject van de schilderijen en plafonds werd goedgekeurd en geautoriseerd door de superintendentie voor architectonisch en artistiek erfgoed van Umbrië.
De verdieping bestaat uit talrijke zalen, de achttiende-eeuwse adellijke kapel, een keuken en vijf slaapkamers.

*De tweede verdieping
Deze bestaat uit 4 woonkamers, een keuken, een eetkamer en twee slaapkamers, evenals een grote zolderkamer.

*De derde verdieping
Ruime, karaktervolle zolder.
Panoramische terras versierd met Guelph-kantelen, hier geniet je van één van de mooiste panoramische uitzichten van Umbrië.

Een niveau hoger vinden we de uitkijktoren, het glazen torentje van 12 vierkante meter dat nog een panoramisch punt toevoegt en het gebouw nog meer verfraait.

*Halfondergrondse verdieping
Deze verdieping is toegankelijk via zowel externe als interne ingangen. Dit deel heeft de oude stenen gewelfde structuur behouden met een doolhof van pakhuizen en kelders doordrenkt met charme en mysterie, evenals de zeer lange tunnel (de grotten) die in de oudheid werd gebruikt als een ontsnappingsroute in de frequente botsingen tussen de rivaliserende families van Montefalco.

BEOOGD GEBRUIK
Het Palazzo di Montefalco leent zich voor ontelbare toepassingen, zowel vanwege zijn enorme oppervlakte als dankzij zijn waardevolle eigenschappen. De ontvangstruimten, de historische kelders en het uitzicht dat het biedt, maken het een uniek object in Umbrië.

GRONDGEBIED:
Montefalco is de stad van de wijn en de olie.
Montefalco betekent in de wereld Sagrantino, de gewaardeerde rode nectar.
Er is een eet- en wijnroute en een culturele route met de naam “De weg van Sagrantino” opgesteld die door beroemde Umbrische dorpen slingert.
Montefalco is echter niet alleen wijn. De olijfgaarden geven een zeer kostbare extra vierge olie, met een frisse en intense smaak die doet denken aan fruitige en aromatische kruidengeuren.

AFSTANDEN:
Luchthaven: Perugia (40 km) Rome (180 km) Florence (214 km)
Snelweg: afslag A/1 Orte (78 km)
Treinstation: 12 km
Stad: Foligno (11 km) Assisi (31 km) Perugia (50 km) Orvieto (65 km)
Sporten: Golf (20 km) Tennis (1 km)
Meer van Trasimeno: 92 km
Strand: Civitanova Marche km 116

 • stad Montefalco
 • regio Umbria

Details

Bijgewerkt op december 6, 2022 op 4:21 pm
 • Prijs: 2.000.000€
 • Eigendom Grootte: 1474 m²
 • badkamers: 8
 • Eigendom type: B&B / Toerisme, Huis
 • Eigenschapstatus: Te koop via makelaar

Contactgegevens

Zie listings
Advitalia (aankoopmakelaar)

Vraag naar meer informatie betreffende deze eigendom

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Stel hier je vraag:

  Compare listings

  Vergelijken
  Advitalia (aankoopmakelaar)
  • Advitalia (aankoopmakelaar)