Prijsbereik: Van naar

Piemonte: 2 prachtig gelegen, stenen huizen in Langhe steen – Borgata Scaffino, Prunetto

Prunetto, Cuneo, Piëmont, Italië
€610.000

Detail

Bijgewerkt op juni 28, 2022 op 5:34 pm

 • Prijs: €610.000
 • Eigenschap Grootte: 262 m²
 • Landoppervlak: 3300 m²
 • slaapkamers: 6
 • badkamers: 4
 • Eigendom type: B&B / Toerisme, Huis
 • Eigenschapstatus: Te koop via makelaar

Beschrijving

Twee prachtige stenen huizen gelegen op een rustige en zonnige plek midden in de het gerenommeerde Langhe gebied. Deze twee huizen zijn niet geïsoleerd, maar toch diep genesteld in de prachtige heuvels en omgeven door hazelnootboomgaarden, weiden, bossen en wijngaarden. Deze huizen en hun locatie belichamen de Piemontese droom.

De huidige eigenaren hebben bijna een decennium besteed aan het restaureren en conserveren van “Borgata Scaffino” – twee traditionele huizen in Langhe steen en hebben daarbij alleen de beste materialen en vakmensen gebruikt. Het resultaat is duidelijk: een perfecte balans tussen een huis met respect voor de typische Piemontese kenmerken en architectuur, en modern comfort.

Typisch Piemontese stenen huizen op dergelijke locaties en in deze kwaliteit komen bijna nooit meer te koop!

Het kleine huis:

Dit was het eerste gebouw (circa 115 m²) dat de huidige eigenaren hebben gerestaureerd en het heeft de afgelopen jaren dienst gedaan als hun Italiaanse vakantiehuis. De begane grond bestaat uit een zeer grote landelijke keuken met houten dakbalken, keramische vloeren en ramen aan weerszijden van de kamer die van het prachtige uitzicht genieten. Aangrenzend aan de keuken vind je een kleine maar gezellige woonkamer, wederom met houten plafonds, evenals een gecombineerde toilet- en wasruimte. Op de eerste verdieping zijn er twee ruime slaapkamers met hoge plafonds en zichtbare houten dakbalken. Op de eerste verdieping bevindt zich ook een ruime badkamer met een ligbad. Dit gebouw beschikt tevens over een droge kelder, ideaal als veilige opslagruimte voor tuinmeubelen wanneer deze niet in gebruik zijn.

Het grote huis:

De eigenaar heeft net de renovatie van dit deel van de eigendom (circa 150 m²) afgerond, dus er is nooit in gewoond. Dit gebouw bestaat uit een begane grond, eerste en tweede verdieping die allemaal veel van de oude kenmerken hebben behouden. Aan zowel de rechter- als de linkerkant van de hoofdingang vind je een fantastische slaapkamer met de eeuwenoude gewelfde plafonds – allemaal in Langhe-steen. Op de eerste verdieping wordt een ruimte gebruikt als een groter dan normale keuken/eetkamer met Langhe natuurstenen muren, houten plafond en keramische vloertegels. Een tweede deel is een grote woonkamer met een prachtige stenen boog. Een grote, volledig moderne badkamer met zowel douche als bad completeert de eerste verdieping. De tweede verdieping is toegankelijk via een charmante trap die vanuit de keuken / eetkamer naar een zeer grote open woonkamer leidt, een ruime mezzanine en met zichtbare dakbalken. Een extra slaapkamer en een moderne badkamer completeren deze tweede verdieping.

Bovendien heeft dit tweede huis een aparte ingang die leidt naar een keuken / eetkamer en nog een slaapkamer en badkamer. Dit gedeelte kan ofwel worden geïntegreerd met de rest van het huis (reeds toegang tot het huis) of worden gebruikt als een apart appartement voor familie, vrienden of verhuur.

Beide gebouwen zijn gebouwd in Langhe-steen met charmante kenmerkende muren, houten Piemontese balkons, terracotta daken, centrale verwarming en overal dubbele beglazing. Topkwaliteit!

Het omliggende terrein is ideaal voor meerdere privéterrassen en portieken om schaduw te bieden tijdens de warme zomerdagen. In een klein stenen gebouwtje dat ooit door de plaatselijke bakker werd gebruikt om het hele dorp van brood te voorzien, kan gemakkelijk een buitenkeuken worden gecreëerd met ruimte voor BBQ en een pizzaoven. Een absoluut charmant klein gebouw dat het middelpunt aan de rand van uw zwembad zou kunnen zijn.

Het pand ligt aan een zeer kleine gemeenschappelijke weg. Gemeentelijk water, elektra en gas is reeds aangelegd. Het feit dat de gasvoorziening gemeenschappelijk is, is een extra bonus, aangezien deze oplossing veel eenvoudiger en goedkoper is dan de normale GPL-oplossing.

Deze twee huizen zijn instapklaar!

 • Adres: Borgata Scaffino
 • Stad: Prunetto
 • Staat / Regio: Piemonte
 • land: Italië

Kenmerken

Contact informatie

Advitalia (aankoopmakelaar)
Advitalia (aankoopmakelaar)
00393804728385

Enquire about this property

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Stel hier je vraag: