Prijsbereik: Van naar

Lombardije: Elegante, historische villa te koop

Via Gulli Comandante, 5, 46037 Roncoferraro MN, Italia
€750.000

Detail

Bijgewerkt op september 3, 2020 op 6:33 am

 • Prijs: €750.000
 • Eigenschap Grootte: 1100 m²
 • Landoppervlak: 10000 m²
 • slaapkamers: 5
 • badkamers: 3
 • Eigendom type: B&B / Toerisme, Huis
 • Eigenschapstatus: Te koop via makelaar

Beschrijving

Gelegen in Roncoferraro, een Lombardische gemeente in de provincie Mantua, een paar kilometer van het stadscentrum. Het pand heeft een strategische ligging, dankzij de nabijheid van de afrit van de snelweg en met vele lokale attracties zoals de Galliano-toren, de basiliek van San Benedetto Po, het kasteel van San Giorgio en het prachtige historische centrum van Mantova. stad van de Gonzagas

Maar de echte bijzonderheid ligt in de historiciteit die Villa Fanny onderscheidt, ooit behorend tot de familie Magnaguti alle Quadre. Gebouwd in de eerste helft van de vijftiende eeuw door de familie Mainoldi, op het moment dat de oude woning twee hoofdhoven omvatte, verbonden aan een reeks gebouwen die bestemd waren voor agrarische activiteit.

Het karakter van het pand is door de eeuwen heen tot het einde van de negentiende eeuw vrijwel ongewijzigd gebleven. Het was tijdens deze periode dat de historische residentie werd gerenoveerd op verzoek van graaf Magnaguti, die het transformeerde in een elegante villa, omringd door een bloemrijk park.

De radicale conversie die de interne en externe ruimtes kruiste, werd opgevat als een teken van liefde gewijd aan zijn bruid, waaraan het pand nog steeds zijn naam dankt. Door de eeuwen heen ging de eigendom van het landgoed over op de afstammelingen van de graaf, om vervolgens te worden overgenomen door de familie Calzolari.

Tegenwoordig vertegenwoordigt Villa Fanny een voorbeeldig model van lokale architectuur dat, ondanks het verstrijken van de tijd, erin geslaagd is om kostbare decoratieve details te bewaren die in de afgelopen eeuwen zijn gemaakt, zoals marmeren zuilen en fresco’s die nog steeds de plafonds van het slaapgedeelte sieren.

Het landgoed is toegankelijk via een met bomen omzoomde oprijlaan omgeven door rozen en bloeiende planten, afgewisseld met comfortabele banken om ten volle te genieten van de schoonheid van de plaats. Het park dat grenst aan de villa strekt zich uit over meer dan een hectare oppervlakte, waardoor de toekomstige eigenaars maximale vrijheid wordt geboden bij het ontwerpen van de externe gebieden. Een ruimte voor banketten of een ontspanningsruimte, een overloopzwembad omgeven door een solarium: dit zijn slechts enkele van de vele opties die u in deze tuin kunt creëren.

Intern heeft het gebouw een oppervlakte van 1100 m² en bestaat uit een centraal gebouw dat zich zijdelings uitstrekt en de twee hoofdvleugels vormt. Wat meteen opvalt als u het gebouw binnenkomt, is de weelderigheid van de structuur en de eindeloze gebruiksdoelen waartoe het zich leent.

Na het passeren van de marmeren trappen worden we begroet door een van de meest elegante kamers van de hele villa: een woonkamer vol kostbare decoratieve en structurele elementen, zoals de hoge hoogte van de plafonds, de halfronde ramen en het stucwerk in klassieke stijl. De hal vertegenwoordigt de belangrijkste ruimte waardoor de hoofdkamers van het centrale lichaam winden, waaronder een studeerkamer, een woonkamer, een eetkamer, een badkamer en een keuken met directe toegang tot de eetkamer. Deze ruimte heeft daarom een ​​dubbele betekenis: vanuit een puur esthetische kant, bezoekers een gevoel van welkom en elegantie geven, aan de andere kant functioneel, en de toekomstige eigenaars maximale vrijheid garanderen bij het converteren van de verschillende ruimtes eromheen.

Een groot atrium leidt bezoekers naar de trap die hen naar de bovenverdieping voert. Het tweede niveau wordt ook gekenmerkt door een weelderige woonkamer met vier slaapkamers en een badkamer met een bad en witte en blauwe tinten. De kamer is verfraaid met plafonds met zichtbare balken en is verbonden met een balkon met uitzicht op het landschap.

Met behulp van een intrekbare ladder is het mogelijk om toegang te krijgen tot de zolder, die momenteel niet bewoonbaar is. Zijwaarts bewegend ten opzichte van het centrale lichaam is er een appartement in de rechtervleugel en verschillende servicekamers beperkt tot de linkervleugel, waaronder een wasruimte, magazijnen en stallen. Het is duidelijk dat er geen gebrek is aan extra voorzieningen zoals de moestuin, de wijnkelder en een comfortabele overdekte parkeerplaats die plaats biedt aan diverse auto’s.

Na de herstructurering kunnen de toekomstige eigenaars optimaal gebruik maken van deze en andere kenmerken van de externe en interne gebieden en ze transformeren volgens hun behoeften.

De echte kracht van Villa Fanny is, naast de onbetwiste elegantie die typerend is voor historische huizen, zijn flexibiliteit. Meer precies, de vrijheid om oude architecturale elementen te herstellen door ze opnieuw in een moderne sleutel voor te stellen. Omdat het een eigendom is dat niet wordt beschermd door de Schone Kunsten, is een renovatie niet onderworpen aan de beperkingen die van invloed zijn op dit type gebouw.

Villa Fanny leent zich daarom voor eindeloze gebruiksdoelen: van een verfijnde privéwoning tot een luxe agriturismo, zonder de mogelijkheid te tellen om het om te zetten in een prachtige villa voor evenementen. Een unieke omgeving waarin tradities en moderniteit op een vakkundige manier worden omringd

 • Adres: via Comandante Gulli 5
 • Stad: Roncoferraro
 • Staat / Regio: Lombardia
 • land: Italië

Kenmerken

Contact informatie

Advitalia (aankoopmakelaar)
Advitalia (aankoopmakelaar)
00393804728385

Enquire about this property

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Stel hier je vraag: