3 landelijke woningen geschikt voor agriturismo

90.000
Listing ID: lig006
Slaapkamers: 5
Terrein: 230000 m²
Stad: Dego
29 oktober 2015

Ligurië – Wie van rust, ruimte, natuur en klussen houdt, zit hier goed. Onze Italiaanse vrienden verkopen hun familiewoningen gelegen in Dego, localita Bosci. Hiervandaan is het ongeveer 30 minuten (voor Italianen 20) rijden naar Dego, Scaletta en Cairo Montenotte waar alle voorzieningen aanwezig zijn, inclusief een gezellige weekmarkt. Je zit vlakbij de Langhe, een Unesco wijngebied, een skigebied en het strand! De eerste 3 kilometer is de weg onverhard.

De woningen zijn altijd bezit geweest van de familie, hij is er zelfs geboren en opgegroeid, het is een gehucht waar er nog een paar huizen van zijn oom zijn, die zijn er af en toe, maar wonen er niet. Deze huizen zijn waarschijnlijk ook wel te koop. Daarnaast is er nog 1, iets hoger gelegen huis, wat als vakantiewoning wordt gebruikt.

Rust genoeg dus, er behoren ook in totaal zo’n 23 hectare bij. Het gebied staat bekend om het vele wild, zoals herten, zwijnen, dassen, fazanten en zelfs wolven, alhoewel je die niet snel zult zien. Daarnaast is het een gebied waar de mensen vriendelijk zijn en nog tijd hebben en je heerlijk, voor een schijntje, kunt eten. De slowfood beweging is in Piemonte ontstaan.

Het geheel zou perfect zijn voor het creeëren van een agriturisme, er zijn zelfs plannen getekend, maar kan ook afzonderlijk worden gekocht. Dan zal de verdeling waarschijnlijk ongeveer 30/30/60 worden.

Het eerste huis ligt gelijk bij binnenkomst in het gehucht en heeft 4 kamers en een trap in het midden, er hoort een overkapte schuur bij. Het tweede huis ligt iets verder en is het eenvoudigst en heeft 3 kamers. Voordeel bij dit huis is dat het eenvoudiger goed gemaakt kan worden, er hoeft minder “oud” weg gehaald te worden. De fundering loopt nog een stuk door, dus het kan vergroot worden.

Het derde huis ligt een beetje aan het eind, er hoort een deel van het huis met de boog bij en er zit een grote schuur bij. In dit huis is de man opgegroeid. Vroeger woonde hij met zijn ouders boven en een andere familie beneden. Per verdieping zijn er ongeveer 4 kamers. Onder het huis is ook nog een grote cantina (schuur).

Het geheel biedt een uitdaging om er een agriturisme van te maken, of met een vriendengroep te gaan wonen, er zit zoveel land bij dat u makkelijk grotendeels zelfvoorzienend kunt gaan leven, als u dat leuk vindt.

Ik heb het voor onze vrienden op Huizenjacht gezet, ik beantwoord (via onze vrienden) graag vragen omdat zij amper een andere taal spreken, maar ik ben verder geen belanghebbende en heb met de verkoop verder geen enkele verantwoordelijkheid (of vergoeding), het is een vriendendienst.

Als je geïnteresseerd ben, kom een keer kijken, vanuit Turijn (prima verbinding met NL) is het goed te bereiken.

De foto’s zijn in het voorjaar gemaakt.

Contactgegevens :
Naam: Truke Hulsinga
Adres woning: Dego, Monti Savona, localita Bosci
E-mail: truke_hulsinga@yahoo.com
Tel: 0031-624527698 of 0039-019599992
Gesproken talen: Nederlands, Engels en Frans

Huizenjacht Italie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de advertenties.

Powered by WordPress - Built on wpCasa