Agrarisch voorkooprecht: gegevens van de buren + begeleidend schrijven

Koop je een woning met landbouwterreinen (wat dikwijls het geval zal zijn wanneer je iets koopt op het platteland), dan moet je rekening houden met het agrarisch voorkooprecht voor de buren die als zelfstandig landbouwer ingeschreven zijn.
Daarom moet de verkoper de voorlopige koopovereenkomst aan de buren laten betekenen om hen correct te informeren over de prijs en voorwaarden van de verkoop. Na betekening heeft de landbouwer-buurman 30 dagen de tijd om gebruik te maken van zijn voorkooprecht.
Als een buurman/landbouwer niet correct zou zijn aangeschreven heeft deze na de definitieve notariële eigendomsoverdracht nog 12 maanden de tijd alsnog zijn voorkooprecht uit te oefenen, met alle vervelende gevolgen vandien.

Wij bezorgen jou de gegevens van alle buren en stellen een begeleidend schrijven op dat (ondertekend door de verkoper) samen met de voorlopige koopovereenkomst aan de buren bezorgd kan worden.

Bestel:

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummer inclusief landcode (verplicht)

  Agrarisch voorkooprecht: gegevens van de buren + begeleidend schrijven: 300 euro (incl. BTW)

  Gratis eerste advies

  Stel je Italië-vraag en onze consulenten / aankoopmakelaars helpen je gratis op weg met een eerste algemeen advies.
  Klik HIER

  Huizenjacht – Extra diensten

  Huizenjacht Italië biedt jou in samenwerking met Advitalia een aantal Nederlandstalige diensten aan die het kopen in Italië vereenvoudigen.
  Klik HIER

  Adverteer als Nederlandstalig agentschap

  Voordelige advertentiepakketten op Huizenjacht Italië voor Nederlandstalige agentschappen.
  Klik HIER

  Iscrivetevi come agenzia immobiliare

  Vuoi raggiungere gli acquirenti olandesi e belgi interessati a comprare in Italia? Huizenjacht Italië accoglie le proposte immobiliari e li traduce in olandese!
  Clicca QUI

  Compare listings

  Vergelijken