Prijsbereik: Van naar

Een huis kopen in Italië brengt natuurlijk een hoop vragen en onzekerheden met zich mee.
Via onze diensten kan je reeds vooraf de noodzakelijke documenten opvragen en de eerste controles laten uitvoeren zodat je met een gerust hart dat droomhuis het jouwe kan maken.

Uiteraard kunnen we ook individuele vragen en dossiers begeleiden, dus mocht je andere documenten nodig hebben of specifieke zaken willen weten over de aankoop van jouw huis kan je ons steeds een mail sturen naar info@huizenjachtitalie.com

Ook wanneer je op zoek bent naar een erkend aankoopmakelaar, kun je bij ons terecht. Surf hiervoor naar onze andere website www.advitalia.be

Controle voorlopige koopovereenkomst (compromis)
Het opmaken en ondertekenen van de voorlopige koopovereenkomst (contratto preliminare di vendita) is de belangrijkste fase in het gehele koopproces vermits het de verkoper en koper verbindt om een bepaalde woning voor een bepaalde prijs te verkopen, het is dan ook aan te raden dit document te laten controleren door een deskundige.

Onze consulent kan de voorlopige koopovereenkomst voor jou nalezen en controleren en aldus eventuele onduidelijkheden opklaren of tekortkomingen opmerken en vervolgens toevoegingen en aanpassingen voorstellen zodat de overeenkomst juridisch correct is en voldoende bescherming biedt aan jou als koper.

Bestel nu Controle voorlopige koopovereenkomst
250 euro
Controle eigenaars en eigendom
Wij kunnen voor je nagaan of degene die de woning verkoopt ook daadwerkelijk de eigenaar is van de (volledige) eigendom en of er eventueel nog andere mede-eigenaars zijn, alsook of de te koop aangeboden woning op het kadaster gekend is en of aldus de administratieve gegevens in overeenstemming zijn met de feitelijke voorstelling van de aangeboden woning.

Dit gebeurt door het opvragen van de “visure” in het onroerend goed register waarop staat wie de eigenaars zijn., alsook hoe de woning administratief gekend is (bijvoorbeeld niet als woonhuis maar als opslagruimte).

Bestel nu Afschriften (visure) uit het onroerend goed register
50 euro
voor max. 5 pagina’s
5 euro
per extra pagina
Opvragen plattegronden
Heb je een huis met terreinen gekocht en de eigenaar heeft geen plattegronden van het terrein of de woning ter beschikking, dan kunnen wij jou deze bezorgen via e-mail.

Als je van deze dienst wil gebruik maken moet je ons wel een kopie van de identiteitskaart van de eigenaar bezorgen en zullen wij je eveneens voorafgaand een document bezorgen (delega) dat ondertekend door de eigenaar terug aan ons moet gestuurd worden.

Bestel nu Plattegronden
50 euro
per plattegrond
25 euro
per extra plattegrond
Agrarisch voorkooprecht
Koop je een woning met landbouwterreinen (wat dikwijls het geval zal zijn wanneer je iets koopt op het platteland), dan moet je rekening houden met het agrarisch voorkooprecht voor de buren die als zelfstandig landbouwer ingeschreven zijn.
Daarom moet de verkoper de voorlopige koopovereenkomst aan de buren laten betekenen om hen correct te informeren over de prijs en voorwaarden van de verkoop. Na betekening heeft de landbouwer-buurman 30 dagen de tijd om gebruik te maken van zijn voorkooprecht.
Als een buurman/landbouwer niet correct zou zijn aangeschreven heeft deze na de definitieve notariële eigendomsoverdracht nog 12 maanden de tijd alsnog zijn voorkooprecht uit te oefenen, met alle vervelende gevolgen vandien.

Heb je liever niet dat deze verantwoordelijkheid enkel aan de verkoper wordt overgelaten (uiteindelijk bestaat het risico dat achteraf enkel de koper met de problemen blijft zitten), kunnen wij na de nodige opzoekingen je de gegevens bezorgen van alle buren en het begeleidend schrijven opstellen dat (ondertekend door de verkoper) samen met de voorlopige koopovereenkomst aan de buren bezorgd kan worden.

Bestel nu Agrarisch voorkooprecht: gegevens van de buren + begeleidend schrijven
300 euro
Fiscale code (codice fiscale)
Wil je een onroerend goed in Italië aankopen, dan heb je een Italiaanse fiscale code of codice fiscale nodig. Wij vragen dit voor jou aan.

Bestel nu Aanvraag fiscale code
50 euro
per fiscale code